Liidintoiminta

Ennenkokematon vapauden tunne ja mahdollisuus lentää luonnonvoimien ehdoilla innostavat kymmeniätuhansia varjoliidon harrastajia kautta maailman. Varjoliito on yksi maailman keveimmistä ilmailun muodoista. Varjoliidin on lentolaite, joka koostuu teknisestä kankaasta valmistetusta siivestä, sen alapuolelle kiinnitetyistä punoksista ja kantohihnoista, sekä niihin kiinnitettävistä valjaista. Varustekokonaisuus painaa noin 15-20 kiloa ja mahtuu suureen selkäreppuun.

Lentoon lähdettäessä siipi täyttyy ilmalla ja säilyttää aerodynaamiset ominaisuutensa niin kauan kun siihen kohdistuu riittävä ilmavirtaus. Lennon aikana lentäjä istuu valjaissa siiven alla ja ohjaa varjoliidintä vetämällä ohjauspunoksista, sekä painopistettä siirtämällä. Vapaalennossa lentoonlähtö suoritetaan loivasta rinteestä vastatuuleen juosten tai tasaiselta maalta ajoneuvolla hinaten, jonka jälkeen lentoa jatketaan nousevien ilmavirtausten turvin. Moottoroitu varjoliito (englanniksi paramotoring) poikkeaa vapaalennosta siten, että lentoonlähtöön ja ilmassa pysymiseen käytetään valjaiden selkäpuolelle kiinnitettyä moottoria ja potkuria.

Varjoliito sopii kaikille terveille naisille ja miehille, jotka haluavat kokea uusia elämyksiä ilmailun parissa. Normaali terveydentila, kohtuullinen fyysinen kunto ja henkinen tasapaino takaavat onnistuneet hetket lajin parissa. Alaikäraja on 15 vuotta huoltajan suostumuksella. Yläikäräjaa ei ole säädetty.